Caermersklooster wordt nieuwe Gentse uitvalsbasis voor beeldende kunst

Vanaf 1 januari wordt het Caermersklooster overgeheveld naar de Stad Gent. Het moet uitgroeien tot een nieuwe uitvalsbasis én een bruisende plek voor beeldende kunst in Gent.

Momenteel wordt het Caermersklooster vooral gebruikt als tentoonstellingsplek maar in de toekomst wil de cultuurdienst het Caermersklooster omvormen tot ontwikkelings- en presentatieplek voor beeldende kunsten. Het Caermersklooster moet een plek worden voor interactie, uitwisseling en kruisbestuiving tussen verschillende disciplines in de beeldende kunst. Het moet ook een plek worden waar ontmoeting mogelijk is tussen kunstenaars en experten, maar ook voor buurtbewoners, erfgoedliefhebbers en toeristen.

Met deze invulling wil de stad een brug slaan tussen de permanent vernieuwende groep artistieke talenten die in Gent werken en de grote cultuurhuizen, internationale galeries, musea, kunstpers en het ruime publiek.

De stad zoekt daarvoor een exploitant die reeds ervaring heeft met artistiek projecten en lanceert daarvoor een oproep op 11 januari.

Lichtfestival 2018 brengt 5 dagen verwondering

Van 31 januari tot 4 februari 2018 is er opnieuw Lichtfestival in Gent. Het Lichtfestival belooft opnieuw schitterend te worden. Het Lichtfestival brengt tijdens de donkerste dagen van het jaar veel mensen op straat om te genieten van grote spectaculaire werken en kleine intimistische lichtkunstwerken, van lokale en internationale kunstenaars. Ik verwacht opnieuw veel ‘oohs’ en ‘aahs’ te horen in het publiek. Mensen verwonderen en ontroeren met kunst, dat is de bedoeling van dit Lichtfestival.’

Er zijn 39 kunstwerken van 37 lichtkunstenaars. 22 daarvan komen uit België, waarvan maar liefst 17 uit Gent zelf. Daarmee biedt het Lichtfestival een uitstekend podium aan lokaal talent.

Maar daarnaast is er ook plaats voor 15 internationale artiesten, uit Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië, Nederland, Hongarije en de verenigde Staten.

Het parcours is 6,6 km lang. Je kan gelijk waar instappen, maar er wordt wel gevraagd om in dezelfde richting te lopen, om een vlotte doorstroming te houden.

Dus zet het alvast in je agenda!

Lees het volledige persbericht of neem een kijkje op de website.