Overeenkomst met Ayse Erkmen belangrijke stap voor kunst op de Korenmarkt

Gent staat internationaal op de kaart als cultuurstad en dat willen we zichtbaar maken in het historisch stadscentrum. Om de Korenmarkt als stedelijk plein te kunnen positioneren werd gekozen voor 2 verticale kunstwerken als artistiek antwoord op de 3 torens en de stadshal met het nieuw aangelegde park.

Ann Veronica Janssens en Ayşe Erkmen hebben de opdracht aanvaard om elk één van de grote zuilen voor de Korenmarkt in Gent te maken. Een speciale ‘taskforce Kobra’ heeft deze twee kunstenaars aangeduid. Ze werden unaniem voorgedragen omwille van hun artistieke verdienste en hun engagement.

Voor het ontwerp van de kunstintegratie op de Korenmarkt aan de kant van de Donkersteeg werd al een overeenkomst opgemaakt met kunstenares Ayşe Erkmen, die ik gisteren ter bespreking heb voorgelegd aan de commissie cultuur. Daarin staat dat de kunstenares het definitieve ontwerp zal indienen op 30 juni 2014. De productie en plaatsing van het kunstwerk wordt voorzien tegen de zomer van 2015. De overeenkomst wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad van deze maand.