Ze staan er! Broche en HD400: twee nieuwe bakens in de stad

Sedert vandaag staan de twee langverwachte kunstwerken op de Korenmarkt. Broche en HD400Eindelijk, dat mag je wel zeggen, want het was geen gemakkelijke weg.

Maar vandaag ben ik trots en blij, dat ze er staan. Want ik geloof heel sterk in kunst op straat, omdat door kunst buiten de museummuren te brengen echt iedereen er van kan genieten. Deze twee kunstwerken zijn nieuwe bakens voor Gent en veranderen de Korenmarkt definitief van uitzicht.

Gent is een cultuurstad met internationale faam en maakt vandaag haar ambitie waar om ook in het historisch centrum hedendaagse kunst een plek te geven. Van heel ver soms komen mensen naar Gent om te genieten van onze kunst. Of van onze feesten, onze festivals, onze musea en onze theaters. En iedereen die in Gent komt, passeert vroeg of laat wel eens aan de Korenmarkt. Kunst hoort hier gewoon thuis. In Gent. Op dit plein. Deze kunstwerken zijn een verrijking voor onze stad en versterken onze internationale uitstraling.

Ik ben er zeker van dat de Gentenaars deze kunstwerken gaan omarmen. Dat het nieuwe bakens worden voor onze stad. Dé plek om elkaar te vinden, om af te spreken. Onze stad, en zeker de Korenmarkt heeft de afgelopen jaren een absolute metamorfose gekend.

Lees alles over de kunstwerken hier.