Gentse museumactie voor Kom op tegen Kanker bracht 10.878 euro op

Op zaterdag 30 maart 2013 hoefden de bezoekers van de Gentse musea niet de normale toegangsprijs te betalen, maar kozen ze zelf wat ze wilden bijdragen. De opbrengst van die dag was integraal bestemd voor de actie Kom op tegen Kanker. De actie bleek een groot succes en bracht maar liefst 10.878 euro op.

Het stadsbestuur deed die dag afstand van de gebruikelijke toegangsgelden en lanceerde een warme oproep aan alle geïnteresseerden om de musea die dag te bezoeken. De actie bracht in totaal 10.878 euro op, een bijdrage waarmee de bezoekers samen met de Gentse musea hun schouders zetten onder de strijd tegen kanker.

Onze culturele organisaties hebben een rijke traditie in projecten die een maatschappelijke meerwaarde opleveren. De musea waren dan ook meteen heel enthousiast om mee te werken aan deze actie. Dit jaar staat de campagne in het teken van de gevolgen van kanker bij kinderen met de slogan: “Kom op. steek je tong uit tegen kanker”. Als kindvriendelijke stad vond het stadsbestuur het belangrijk om op deze manier een steentje bij te dragen. We danken alle bezoekers voor hun bijdrage!