Thuupe Tegoare op nieuwjaarsdrink

Nieuwjaardrink 2014: programma Gentser dan ooit!

Met als thema ‘thuupe tegoare’ brengt de nieuwjaardrink op zondag 12 januari 2014 van 11 tot 13 uur, op het Sint-Baafsplein, een typisch Gents programma, dat garant staat voor kwaliteit, ‘leute’ en gezelligheid. Gentse multi-instrumentalist, Jan Marmenout, zorgt samen met het Gentse dj duo, The Rudies, voor het muzikale startschot.

Het publiek wordt verwelkomd door Gents mediafiguur, Homo Turisticus, Jan Matthys, die ook de acts op eigen, onnavolgbare wijze aan elkaar zal praten.Daarna is het de beurt aan de vaste waarden: de Belleman opent de nieuwjaardrink en kondigt de burgemeester aan. Na de toespraak van de burgemeester volgt de nieuwjaarskoenfeeranse met het nieuwjaarslied van ’t Spelleke van Drei Kluite met Pierke Pierlala.

The Rudies brengen een gevarieerde dj-set met muziek waarbij aandacht gaat naar jong en oud, diversiteit en authenticiteit. Professionele dansers uit verschillende dansstijlen brengen een energiek dansspektakel met op maat gemaakte danssolo’s en wisselen elkaar af naargelang van de muziek die gedraaid wordt. Gentse Beatboxer Serdi brengt een medley met als thema: Buffalo’s/Rode Duivels/Brazil.

De nieuwjaardrink wordt afgerond met de samenzang van Klokke Roeland onder begeleiding van ’t Spelleke van Drei Kluite. De beiaard speelt nadien nog eens Klokke Roeland en ten slotte luidt Joris Rasemont de klokken van het belfort.

Programma

11-11.03 uur: Muzikaal startschot – The Rudies, Jan Marmenout, Homo Turisticus

11.03-11.04 uur: Aankondiging burgemeester – Belleman

11.04-11.15 uur: Toespraak – burgemeester

11.15-11.35 uur: Koenfeeranse – Pierke met ’t Spelleke van drei kluite

11.35-12.55 uur: dj-set, dansdemo’s, special act – The Rudies, Beatboxer Serdi, dansers

12.56-13 uur: Klokke Roeland / zang – Pierke met ’t Spelleke van drei kluite

13 uur: Klokke Roeland / beiaard – Stadsbeiaardier