Funderingen klaar, nieuwe bibliotheek vanaf nu in aanbouw

Afgelopen vrijdag reden er meer dan 150 betonmolens af en aan naar de werf van de nieuwe Stadsbibliotheek en de Digitale Innovatiecluster media op De Krook. Hiermee werd de bodemplaat vervolledigd en zijn de intensieve funderingswerken (goed voor 3000m³ beton) achter de rug. Iedereen zal nu het nieuwe gebouw dag na dag zien groeien tot de nieuwste hotspot van Gent.

Op dit moment zie je op de werf de volledige bodemplaat. Deze plaat is het vloerniveau -2 van het nieuwe gebouw waar het magazijn van de bibliotheek zal komen. Vandaag werkt de aannemer verder aan de bekisting van de kelderwanden, de betonnen kernen en kolommen. Aan de zijde van Platteberg, Lammerstraat en Kuiperskaai zie je nu al enkele wanden. Dat is de plaats waar later, over twee verdiepingen, de publiek toegankelijke fietsenparking komt, onder het verhoogde ontmoetingsplein.

De werken liggen al ruim 1 jaar op schema, zodat de bibliotheek eind 2015 klaar zal zijn. Wie meer wil weten over de voortgang van, het grootste lopend culturele infrastructuurproject van Vlaanderen kan steeds terecht op de website www.dekrook.be , op Facebook of op Twitter.